expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Με τον Marco Bezzecchi στην κορυφή ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ολλανδικού MotoGP

 



Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Έχοντας κυριαρχήσει στις ΕΔ1 στο Assen το πρωί της Παρασκευής, ο Marco Bezzecchi συνέχισε δυναμικά και στις απογευματινές, ωριαίες ΕΔ2 για να προηγηθεί του Jorge Martin της Pramac κατά 0,130 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος που είχε πετύχει ο Ιταλός στις ΕΔ1 παρέμενε ο ταχύτερος της Παρασκευής, μέχρι που ο ίδιος τον βελτίωσε, στην προτελευταία προσπάθειά του.

Για την πρώτη μισή ώρα, μόνο ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia,  είχε καταφέρει να κάνει κάποια αλλαγή στην κατάταξη των συνδυασμένων χρόνων.


Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati ανέβηκε στη 10η θέση με 1:33.418, πριν βελτιωθεί σε 1:33.093.

Θα περνούσαν άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνει μια σημαντική αλλαγή στους συνδυασμένους, με τον Aleix Espargaro της Aprilia να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση με 1:32.741.

Αυτό σηματοδότησε την αρχή των επιθέσεων στο χρόνο με μαλακό ελαστικό στις ΕΔ2, καθώς οι αναβάτες έκαναν το αδύνατο δυνατό για να εξασφαλίσουν μια θέση απευθείας στις ΚΑΤ2 του Σαββάτου.

Με κάτι λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι, ο Bezzecchi εδραίωσε την πρώτη θέση με 1:32.063 για να τελείωσει την Παρασκευή ως ο ταχύτερος όλων.

Τον κυνηγούσε στα φύλλα χρόνου ο νικητής του Γερμανικού Grand Prix, Jorge Martin, υστερώντας κατά 0,130 δευτερόλεπτα, ενώ ο Jack Miller της KTM έκανε ένα άλμα μέχρι την τρίτη θέση στο τέλος.

Ο Bagnaia ήταν τέταρτος στην Ducati του μπροστά από τον Maverick Vinales της Aprilia, ενώ ο Fabio Quartararo εξασφάλισε μια θέση στις ΚΑΤ2 με τη Yamaha του, τερματίζοντας έκτος.

Ο Aleix Espargaro ήταν έβδομος, ενώ οι τελευταίες θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2 πήγαν στον Brad Binder, στον Luca Marini και στον Alex Marquez.

Αυτό έγινε σε βάρος του Johann Zarco στην Pramac Ducati, ο οποίος έχασε τη θέση του στις ΚΑΤ2 κατά 0,088 δευτερόλεπτα.


Πιέζοντας για έναν γύρο στο τέλος και ενώ κυνηγούσε τον Vinales, ο Marc Marquez υπέστη έπεσε στην 3η στροφή. Βγαίνοντας αλώβητος από την πτώση, ο Marquez δεν είχε χρόνο να επιστρέψει στο γκαράζ για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του και έπρεπε να συμβιβαστεί με τη 19η θέση στους συνδυασμένους χρόνους.









πηγή (zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου